DR: BL og ministeriet indgik forlig om vandløb

I en mail har formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, fortalt, at organisationen indgik et forlig med Kammeradvokaten og Eva Kjer Hansen om oprensning af vandløb.

Ifølge DR Nyheder valgte Bæredygtigt Landbrug - som et forlig med Miljø- og Fødevareministeriet - at indstille deres retssag mod staten angående vedligehold af vandløb.

I dag benægter både BL-formanden og Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen, der blev indgået et forlig.

En aktindsigt, som avisen Politiken har fået fra ministeriet, støtter dog DR Nyheders historie. I en mail, som departementschef Henrik Studsgaard skrev i en email til Bæredygtigt Landbrug, kobler han de to sager - hyrdebrev og retssag - sammen.

"Ministeriet har med det nuværende udkast imødekommet en stor del af kommentarerne fra Bæredygtigt Landbrug, og strakt sig så langt, det er muligt inden for den eksisterende lovgivning," lyder det i mailen med emnefeltet 'Grødeskæring'.

Han skriver længere nede i emailen:

"Lad mig høre hurtigst muligt, gerne så vi senest mandag 2. november 2015 kan oplyse overfor retten, hvorvidt retssagen forliges".

Sagen drejer sig om ministerens hyrdebrev sidste år, hvor hun i et hyrdebrev bad kommunerne om at oprense vandløb mere effektivt.

Flemming Fuglede Jørgensen afviser i dag overfor DR, at der er indgået et forlig med Kammeradvokaten. Det er ikke lykkedes for Landbrugsavisen.dk at få en uddybende kommentar fra Flemming Fuglede Jørgensen til, hvordan misforståelsen kunne opstå.

Ministeren afviser

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen afviser, at der er indgået et forlig med Bæredygtigt Landbrug.
Hun skriver til DR, at de fire borgerlige partier allerede inden folketingsvalget fremsatte et forslag om at forbedre mulighederne for afvanding.

"Bæredygtigt Landbrug (BL) har rejst en sag, der berører samme problematik, og jeg har derfor haft dialog med BL og har ladet mig inspirere så langt, jeg var enig med BL," forklarer Eva Kjer Hansen.

Ministeren understreger, at den nedsatte ekspertgruppe består af uafhængige forskere.

"Det har været afgørende for mig, at arbejdet holdt sig indenfor den gældende vandløbslovs rammer, og at det faglige arbejde blev gennemført af objektive og uafhængige forskere. Processen resulterede ikke i et forlig, og der er dermed ikke indgået en handel," skriver Eva Kjer Hansen til DR.

Redigeret 16. februar kl. 15: Tilføjet, at Politiken har fået aktindsigt i korrespondance mellem ministeriet og Flemming Fuglede Jørgensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.