Driftsleder hjælper med høst af strandsvingel selvom han har ferie

I landbruget skal der også være plads til ferie, men når høsten af strandsvingel kalder, er det svært at blive hjemme for driftsleder Henrik Wittrock.

Et sted på Lolland, nærmere bestemt i Alminde, har driftsleder Henrik Wittrock taget en pause fra ferien. Han var nemlig med i går, torsdag, da der skulle høstes i alt 24,5 hektar strandsvingel af sorten Jamboree. 

"Vi fik høstet strandsvingel i går, som vi fik skårlagt sidste onsdag med en 14 fods skårlægger med GPS. Jeg havde egentlig ferie nu, men jeg bestemte mig for at møde ind i går, fordi jeg gerne ville være med, da der skulle høstes," fortæller den 36-årige driftsleder på gården Kildegård. 

Til at høste med sad Henrik Wittrock bag en mejetærsker Claas Lexion 780, årgang 2016 med 40 fods skærefod på fjerde sæson. 

Bedriften har i alt 600 hektar planteavl, herunder roer, ærter, byg, hvede og hybridroe på markplanen i år. Hvad vandprocenten til strandsvingelen ligger på, ved han ikke endnu, men han beskriver det som tørt. Blæsevejret har heller ikke været et problem, på trods af, at vind kan skabe dryssespild.

"Vi har ikke skulle tørre det, hvilket er fint, fordi vi på den måde holder omkostningerne nede. Det er også en af grundene til, at vi skårlagde i år. Sidste år tog vi afgrøden direkte, og der lå vandprocenten på 25. Strandsvingel drysser hurtigt, hvis det bliver for tørt, men det har ikke været et problem i år," siger Henrik Wittrock.

Håber på mere vand

Høsten af strandsvingel går til DLF, mens ærterne bliver solgt til Ardo A/S. Forventningerne til udbyttet er samme mængde som sidste år.

"Vi har ikke målt mængden af strandsvingel i år, men vi er glade. Vi har hverken haft ukrudt eller svampe, fordi det har været tørt, og derfor slap vi for at sprøjte det. På hvede og byg håber vi på, det går bedre med udbyttet. Sidste år var vi ikke i nærheden af, hvad vi plejer at få," siger han.

Med jordtypen JB 5-6 og en lokation på Lolland, ligger gården ifølge Henrik Wittrock på et tørt område. Om cirka 10 dage ved han, om roerne eller hveden er blevet modne. Til den tid håber han, de har fået lidt mere vand. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Indtil da har Henrik Wittrock fået holdt sin sin ferie og slappet af.

Henrik Wittrock deltager med de indsendte billeder i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd Høsten 2019, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.