Droner finder tidsler og reducerer pesticidforbruget med 80 procent

Droner kan reducere kemi-forbruget ved bekæmpelse af tidsler så meget, at det kan betale, at hyre en konsulent til at overflyve markerne, viser ny rapport fra Københavns Universitet.

Forestil dig en helt almindelig drone, der med høj hastighed overflyver din mark i 50 meters højde og fotograferer tidsler.

Når dronen vender tilbage fra sit togt i marken, sammenstilles de mange billeder fuldautomatisk til et kort, hvor pletter med tidsler er udpeget. Dermed bliver det med gps på marksprøjten muligt, at foretage en målrettet plet-sprøjtning af tidsler.

Scenariet kan blive virkelighed i løbet af ganske kort tid.

Den målrettede plet-sprøjtning reducerer nemlig forbruget af kemi betragteligt. Det er til gavn for landmandens økonomi og for miljøet.

Faktisk viser rapporten fra Københavns Universitet, at kemiforbruget kan reduceres så meget, at det kan betale sig for landmanden at lade en konsulent stå for overflyvningen af markerne.

Teknikken skal virke

I rapporten peger forskerne fra KU dog på, at der fortsat er problemer med teknikken på marksprøjterne.

Det skyldes, at de programmer, der styrer teknikken i marksprøjterne i mange tilfælde ikke umiddelbart kan indlæse de udarbejdede kort over tidslernes placering i markerne. Der er nemlig ikke fælles standarder for programmerne i marksprøjternes styrecomputere.

Det problem skal løses. Det er dog en trøst, at det fuldautomatiske program til at sammenstille billederne til et kort virker.

Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.