DSV Frø får ny rekordhøst af rajgræs
Frø-høsten var rekordstor i 2019 - også for DSV, der gav en gennemsnitligt afregning på 14.300 kr. pr. hektar.

DSV Frø har i sidste uge slutafregnet frøhøsten 2019.

Det blev til en gennemsnitlig afregning på over 14.300 kr. pr. hektar. Det skriver DSV Frø i en pressemeddelelse.

Adm. direktør Lasse Bech forklarer, at det er gode udbytter, der forsat sikrer, at DSV kan afregne sine avlere på et fornuftigt niveau.

"Frøpriserne er stadig på et højt niveau. Vi har nu i 10 år i træk afregnet vore frøavlere med ca. 10 kr./kg i gennemsnit og det gælder også for høsten 2019. Vi er meget tilfredse med indsatsen fra vores avlere og frøavlskonsulenter. De gode udbytter sikrer, at vi fortsat kan afregne på et fornuftigt niveau og at frøgræsset fortsat er særdeles konkurrencedygtigt ift. andre afgrøder", udtaler han i pressemeddelelsen.

Rekord i rajgræs

2019-høsten bød også på en rekord for DSV.

"Høstudbytterne var rekord høje i alm. rajgræs, hvor vores frøavlere høstede hele 1.892 kg/ha, hvilket er ny rekord i Danmark. Det i kombination med en pris, som er lidt højere end den fem-årige gennemsnitspris, blev til et rekord højt bruttoudbytte for vores frøavlere af alm. rajgræs", udtaler avlschef Carsten Jørgensen.

For de øvrige arter blev høsten 2019 per hektar afregnet højere end gennemsnittet i engrapgræs, strandsvingel og hvidkløver.

Adm direktør Lasse Bech fortsætter:

"Frøhøsten 2019 var rekord stor i Danmark og hos DSV Frø. Så der har været travlt hos salgs- og logistikmedarbejderne med at få frøet afsat. Markedet er i de fleste arter i god balance mellem udbud og efterspørgsel, dog ser vi en vis ubalance i hundegræs og engrapgræs".

Avlschef Carsten Jørgensen ser dog udfordringer i horisonten: "Det ser desværre ikke ud til, at vi får en dispensation til brug af Reglone i engrapgræs, så produktionen vil i de kommende år falde i Danmark og dele vil flytte til udlandet", siger han.

Høsten 2020 nærmer sig og de sidste ugers tørvejr ser ud til at have givet en optimal bestøvning, selvom tørken i visse egne af landet er hård ved afgrøderne lige nu, skriver DSV.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.