DSV Frø: Her er årets to dygtigste avlere
Frøfirmaet DSV har udnævnt ”Årets avlere” henholdsvis øst og vest for Storebælt.

Frøfirmaet DSV Frø Danmark A/S har traditionen tro udnævnt Årets Avlere - en øst for Storebælt og en vest for Storebælt - i forbindelse med årets avlermøder. Valget faldt på en avler ved Kolding og et avlerpar ved Ringsted.  

Udnævnelsen foretages af bestyrelsen i Avlerforeningen på baggrund af de opnåede resultater, kvalitet og rensevind.

Vest for Storebælt: Udbytter når nye højder
Vest for Storebælt faldt valget på Jens Anders N. Andersen.
Han driver et stort planteavlsbrug i Bjert syd for Kolding, hvor der i mange år er dyrket græsfrø til DSV Frø. Frøgræsmarkerne passes efter forskrifterne, og Jens Anders N. Andersen er altid villig til at gøre en ekstra indsats, når det kræves, hedder det i motiveringen for udnævnelsen.
Når det er høsttid, er mejetærskeren altid klar, så snart frøet kan høstes. Der leveres hvert år råvarer af god kvalitet og med lave svindprocenter. Den rettidige omhu betyder, at ejeren gennem flere år har haft meget høje rødsvingel- og strandsvingel udbytter, og med de seneste års ny viden omkring svampesprøjtning og vækstregulering har udbyttet nået nye højder.
Som frøavlskonsulent bliver man altid taget godt imod hos Jens Anders N. Adersen. Samarbejdet omkring frøavlen fungerer glimrende. Han har en humoristisk og sund kritisk indstilling til landbruget og livet, og beskrives tillige som en god ambassadør for DSV Frø.

Øst for Storebælt: Frøavl får mere plads
Øst for Storebælt faldt valget på Mie Lund og Jens H. Holten. Parret driver planteavlsbruget Holtenlund I/S ved Ringsted, hvor der i mange år er dyrket græs- og kløverfrø til DSV Frø.
Mie Lund er opflasket med hvidkløver og engrapgræs hjemmefra, så det var oplagt at fortsætte med de to arter på sin egen ejendom. Resultaterne er opnået med godt og solidt håndværk og man fornemmer, at frøavl får en mere og mere fremtrædende plads i markplanen, hedder det i motiveringen for udnævnelsen.
De flotte resultater og den store ildhu for at gøre arbejdet bedst muligt og til rette tid, prioriteres højt hos Holtenlund I/S. Når det er høsttid, er maskinerne altid klar, så snart frøet skal høstes eller skårlægges. De seneste år er udbytterne steget hvert år, så man nu ligger i toppen.

Som frøavlskonsulent bliver man altid taget godt imod hos Holtenlund I/S og samarbejdet omkring frøavlen fungerer glimrende. Både Mie Lund og Jens H. Holten har en humoristisk og sund, kritisk instilling til landbruget og livet, og de beskrives tillige som gode ambassadører for DSV Frø.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.