Du skal meget tidligt ud mod græsukrudt i foråret
Mange har ikke fået sprøjtet vintersæden mod ukrudt på grund af det våde vejr i efteråret.

»Mange har ikke fået sprøjtet vintersæden mod ukrudt på grund af det våde vejr i efteråret. Og selvom vi da helst vil bekæmpe ukrudtet i efteråret, hvor det ikke er så stort, kan det godt nås i foråret.

Man skal bare meget tidligt ud, hvis man har græsukrudt som agerrævehale og rajgræs. Vi snakker sidst i marts«, fortæller Helle Elander, planteavlskonsulent hos Centrovice.

Mod agerrævehale vil vi i foråret gerne have 0,45 liter Atlantis med i hveden sammen med 110 gram Broadway pr. hektar, anbefaler hun.

»Mod ital. og alm. rajgræs er Cossack bedst. Man skal især være på vagt overfor ital. rajgræs, som er tidligere på den end alm. rajgræs og fuldkommen kan løbe fra os. Der må bruges fra 0,75 til 0,93 liter Cossack pr. ha. Dosis afhænger af, hvor meget rajgræs der er«.

Hun minder om, at hvis der er brugt Atlantis eller Othello i efteråret, må man ikke bruge Cossack i foråret på grund af restriktionerne overfor minimidler - men man må godt bruge Broadway.

»Man bør bekæmpe problematisk rajgræs med forskellige midler, hvor man kan komme til det i sædskiftet. F.eks. med Kerb i raps, Focus Ultra i frøgræs og Agil og Focus Ultra i hestebønner og ært."

Læs flere praktiske tips til markbruget i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer i denne uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.