Dyrt korn får flere til at dyrke kolbe- og kernemajs

Der er stor interesse blandt mælkeproducenter for at begrænse indkøb af dyrt korn. Flere overvejer derfor at dyrke kolbe- og kernemajs. Det mærker de på Limagrains stand på Agromek.

Arealet med majs stiger formentlig til næste år.

På kvægejendomme vil det ske på bekostning af arealet med korn.

Forklaringen er de høje kornpriser. Det gør det dyrt at indkøbe korn – og interessant at dyrke kolbe- eller kerne majs.

Basis for høje udbytter

I årets forsøg med kolbemajs er der høstet i gennemsnit 11.400 foderenheder i kernemajs – tørret ned til et vandindhold på 15 procent.

Så høje udbytter kan man dog ikke regne med at høste hvert år i praksis.

Som udgangspunkt, kan man regne med, at kolbemajs giver 15-20 procent lavere udbytte end majs end majs til helsæd, mens kernemajs giver 25-30 procent mindre end majshelsæd.

Øget interesse

På Limagrains stand på Agromek har salgskonsulent Mia Elgaard kunnet mærke den øgede interesse for kolbe- og kerne majs.

Det skyldes formentlig, at Limagrains sorter har klaret sig godt i årets Landsforsøg. Således ligger sorterne Pinnacle og Conclusion i top i forsøgene.
 

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.