Efter mink: Brødrepar går all-in på planteavl på 750 hektar

Brødreparret Allan og Henning Christensen har, sammen med deres koner, drevet et af Danmarks mest veldrevne minkbrug. Det kapitel i deres liv er slut, og de skulle sadle om. Produktion af laks, kyllinger og slagtegrise var på tegnebrættet. Facit blev, at de vil gå all in på planteavl og producere rullegræs og udvide arealet med kartofler. Derudover dyrker de grovfoder for tre mælkeproducenter, og overvejer at begynde at dyrke frø.

Det var barskt, da regeringen i efteråret 2020 beordrede, at alle minkbesætninger skulle slås ned.

For familien Christensen betød det, at de med ultrakort varsel skulle tage afsked med deres livsværk, og at de skulle afskedige dygtige og trofaste medarbejdere gennem mange år.

Det betød også, at de skulle genopfinde sig selv og finde ud af, hvad de skulle fremover.

ALT VAR I SPIL

- Vi har virkelig tænkt ud af boksen. Vi har brugt meget tid på at besøge virksomheder med lakseopdræt samt kyllinge- og slagtesvineproduktion.

Det var super spændende, men vi kunne ikke få brikkerne til at falde på plads, siger Allan Christensen. 

Facit blev derfor, at de vil satse på planteproduktion.

ET FAMILIEFORETAGENDE

- Vi kan godt lide at have folk omkring os. Det motiverer også mig meget og holder mig i gang. Det giver en fornemmelse af at være en del af noget - og sammen om ­noget. Ellers kunne jeg lige så godt arbejde på en fabrik, siger Allan Christensen. 

En af de fremtidige driftsgrene skal være produktion og salg af rullegræs. Det er en forholdsvis arbejdskrævende produktion, hvor der skal arbejdes målrettet med markedsføring og salg. Sidstnævnte skal ægtefællerne Gitte og Marianne stå for.

De første seks hektar rullegræs blev etableret i efteråret og er klar til at blive skåret efter sommerferien. Derudover er der etableret 19 hektar græs til rullegræs i dette forår. 

Målet er at dyrke rullegræs på 40 hektar.

Flere kartofler

Sidste år blev der dyrket 56 hektar kartofler på Forumlund. I år er arealet udvidet  til 140 hektar. 

Derudover er der indledt et samarbejde med tre mælkeproducenter. Det indebærer blandt andet at Forumlund får godt 100 hektar grovfoder med i sædskiftet - og at de modtager gylle fra de tre mælkeproducenter med tilsammen 500 køer.

I det nye nummer af fagmagasinet Mark, som udkommer 3. maj, kan du læse mere om, hvordan Forumlund har ændret fokus fra produktion af 85.000 minkskind årligt til at gå all in på planteavl på 750 hektar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.