Eftertragtet ukrudtsmiddel er forsinket
Forsinket godkendelse af ukrudtsmidlet Rexade 440 får producenten til at udskyde lancering af midlet til 2020.

Alle sejl var sat til, at planteavlere til den kommende sæson kunne bruge Rexade 440 til bekæmpelse af ukrudt i vintersæden.

Sådan kommer det ikke til at gå.

»Miljøstyrelsen har ikke nået at færdigbehandle ansøgningen tidsnok til, at vi kan få midlet ud til landmændene i år. Derfor har vi udskudt lanceringen af midlet til 2020«, siger Hans Raun, produktchef hos Corteva.

Skal bruges tidligt forår

Rexade 440 består af de tre aktivstoffer, som findes i Broadway og Zypar. Midlet har en øget effekt på storkenæb og kornblomst samtidig med, at risikoen for resistens mod valmue og fuglegræs er mindre, end hvis Broadway og Zyper bruges hver for sig.

Umiddelbart skulle man mene, at man selv blot kan blande de to midler. Det vil dog medføre, at man i mange tilfælde vil køre med en unødvendig stor dosis af det ene af det tre aktivstoffer, florasulam.
Rexade 440 skal ligesom Broadway og Zypar bruges tidligt i foråret.

Med Miljøstyrelsens forsinkelse af godkendelsen har Corveta derfor vurderet, at det er urealistisk, at de kan nå at sætte etiketter på emballagen og få Rexade 440 distribueret ud til landmændene tidsnok til, at det kan bruges i indeværende vækstsæson.

Midlet vil derfor først blive lanceret til brug i foråret 2020.

Faktaboks

Det var forventet, at Rexade 440 vil blive godkendt til brug i 2019.Forsinkelse af godkendelsen gør dog, at Corteva, som producerer midlet, har valgt at udskyde lanceringen af midlet til 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.