Egypten på jagt efter hvede: Så billigt kan Østeuropa levere
Egypten modtog syv bud af russisk, ukrainsk og rumænske oprindelser på levering af hvede til januar.

Den egyptiske indkøbsmyndighed, GASC, sendte indbød i går kornsælgere til at byde ind på hvede til levering i slutningen af januar, rapporterer Jyske Markets.

Egypten modtog kun modtog dog kun syv bud, af russisk, ukrainsk og rumænske oprindelser, og det skal formentlig ses i lyset af de seneste komplikationer med at få udstedt nødvendige remburser (sikkerhed for betaling, red.).

Prisspændet lød på 236,3-250 US dollar pr. ton frit ombord (155 til 164 danske kr. pr. hkg). Inklusiv fragt endte prisniveauet 0-5,5 US dollar pr. ton (0-36 danske kr. pr. hkg ) højere end sidste køb tilbage i slutningen af november.

Tidligere på ugen lød rygterne på, at op mod 1 mio. tons hvede til levering i november/december er blevet skubbet til levering i januar. I går forlød det dog at de første udstedelser af de nødvendige remburser igen var sat i proces, og det beroligede trods alt markedet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.