Egypten på storindkøb af hvede til toppris
Sidste uges prisoptur for hveden udmøntede sig også konkret fredag og hen over weekenden, hvor Egypten måtte betale en pæn merpris i forhold til før nytår.

Sidste uge steg hvedeprisen pænt på Chicago-børsen på baggrund af blandt andet knap nedbør i de sydlige hvedeområder i USA samt opkøb fra investorer efter fejlslagen spekulation i faldende priser.

Ugens optur for hveden udmøntede sig også konkret fredag og hen over weekenden, fortæller Jyske Markets.

Egypten var nemlig på indkøb og købte 360.000 ton hvede af henholdsvis russisk og rumænsk oprindelse.

Priserne landede på 206,6-208,4 US-dollars pr. ton, svarende til ca. 125-127 danske kr. pr. hkg på FOB-basis.

Hvedepris tager pænt hopMark Torsdag 8. februar 2018 · 10:26

Det er en stigning på 12-15 US-dollars pr. ton, svarende til 7,3 - 9,1 danske kr. pr. hkg, højere end lavpunktet i slutningen af sidste år.

Her mandag formiddag er der grund til yderligere optimisme for kornsælgende landmand. 

Chicago-børsen elektroniske nathandel har nemlig registreret stigninger på henholdsvis  3, 2 og 1 procent for sojaskrå, majs og hvede. Jyske Markets begrunder stigningerne med markedets store følsomhed overfor vejrudviklingen i Argentina, hvor den forventede nedbør udeblev i weekenden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.