Enårig rapgræs og kamille driller mest i vintersæden
I vintersæden er enårig rapgræs det suverænt største og mest udbredte græsproblem efterfulgt af rajgræsser, indikerer Bayer-undersøgelse.

Enårig rapgræs og kamiller topper som problemukrudt i vintersæden hos danske planteavlere bedømt ved årsskiftet.

Det indikerer en spørgeskemaundersøgelse fra Bayer, som 400 landmænd over hele landet har svaret på op til nytår.

I undersøgelsen blev landmændene spurgt om deres problemer med fem typiske ukrudtsarter blandt henholdsvis græsser og bredbladede ukrudtsarter.

Landmændenes svar viser, at enårig rapgræs er det suverænt største og mest udbredte græsproblem, efterfulgt af rajgræsser. Derefter kommer de virkelige vanskelige ukrudtsarter, væselhale og agerrævehale, som er et større problem på Sjælland end i det øvrige land.

For de bredbladede arter er kamiller, burresnerre og fuglegræs udbredte hos langt de fleste landmænd. Storkenæb er et stigende problem over hele landet, mens kornblomst er mest udbredt i Nordjylland.

I gennemsnit angiver landmændene, at knap fem af ti nævnte arter i tabel 1 er et problemukrudt. Fordelingen er nogenlunde ligelig hen over landet og også på græsser henholdsvis bredbladet ukudt.

Tabel 1. Problemukrudt i vintersæd, fem regioner, i alt 400 besvarelser til Bayer

sbu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.