Endnu en efterårsuge slutter måske med storm

Regn og rusk præger vejret den kommende uge. Mandag kan der falde hagl, mens en storm lurer fredag.

Sneen lader vente på sig, for selvom vi er et godt stykke inde i december, hænger vejret stadig fast i efteråret.

Rusk, regn og en smule sol er opskriften på den kommende uges vejr, som af Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, bliver betegnet som "lidt af en blandet landhandel".

"Vi står over for en efterårsuge, som starter med forholdsvist pænt vejr og solskin mange steder," siger vagtchef Klaus Larsen fra DMI til Ritzau.

"I Jylland vil der dog komme byger, som kan være med hagl eller torden. Tirsdag ser noget pænere ud med sol i stort set hele landet og kun enkelte byger i Østersø-området."

Regn og vIND FRA onsdag

Både mandag og tirsdag vil temperaturen ligge på omkring fem grader, og i løbet af aftenen tirsdag trækker det op.

"Onsdag skal vi passeres af et regnvejr, og der kommer nok nogle millimeter. Det giver nok i gennemsnit fem til syv millimeter regn, så det bliver ikke så voldsomt," siger Klaus Larsen og fortsætter:

"Regnen bliver torsdag afløst af mere vind og skyet vejr. Der kommer hård vind rigtig mange steder og stedvist op til kuling."

TÆT PÅ STORMSTYRKE I NORDLIGE DELE

Vinden fortsætter med at ruske i landet frem til fredag, hvor en storm kan ligge og lure.

"I løbet af fredag skal endnu et regnvejr passere, og med det kommer en endnu hårdere vind," siger DMI's vagtchef. 

"Det bliver op til hård kuling, og i den nordlige del af landet kan det ligge lige akkurat under stormstyrke. Derudover kommer der kraftige vindstød midt på dagen."

Ingen udsigt til sne

På grund af blæsten holder temperaturerne sig over frysepunktet. Kun natten til tirsdag kan termometret komme til at vise minusgrader.

"Dagtemperaturerne kommer til at ligge på mellem fem og otte grader. Fredag kan vi nå op på 10 grader. Om natten ligger temperaturen på mellem to og fem grader," siger Klaus Larsen.

"Der kan dog godt være risiko for glatte veje, for temperaturen i vejhøjde er måske lidt lavere."

Dermed er det heller ikke i denne uge, at sneen rammer Danmark, og ifølge vagtchefen er der heller ikke udsigt til sne i den nærmeste fremtid.

/ritzau/

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.