Ensidigt fokus på kvælstof: Regeringen forpassede investering i målrettet regulering

Martin Merrild kritiserer, at regeringen ikke har fokus på investeringer i målrettet regulering.

Det nye landdistriktsstøtteprogram mangler et vigtigt fokus: Støtte til målrettet regulering.

Det mener Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, efter regeringen med støtte fra SF og Enhedslisten er blevet enige om støtte til landdistrikterne i 2016-2018.

”Det synes vi er trist, at man ikke har fundet flere penge til,” siger Martin Merrild.

Han peger på, at partierne burde kunne finde flere penge til tiltag i vandmiljøet, tage jord ud af drift, minivådområder, udtagning af prøver og andre tiltag, der kan hjælpe med viden om konkrete problemer i vandmiljøet.

Han kritiserer regeringens tilgang, der er ensidigt fokuseret på reduktion af kvælstof via vandplanerne.

”Der frygter vi jo, at det er noget, der vil koste produktionen. Vi ville gerne arbejde med det konstruktivt, så vi kunne sikre en større produktion og sikre bedre miljø samtidig.”

”Vi ser nogle enorme muligheder, men det kræver bare, at der bliver investeret nogle penge.”

Faktaboks

Penge til reduktion af næringsstoffer

I landdistrikts-programmet 2016-2018 er der afsat 14 mio. kr. årligt til fosforvådområder og 10 mio. kr. årligt til minivådområder, der skal reducere udledningen af næringsstoffer.

Derudover er der afsat 65 mio. kr. årligt til lavbundsprojekter, der skal reducere udledningen af klimagasser og kvælstofudledning.

Der er også afsat penge til andre naturformål, eksempelvis restaurering af vandløb, vandstandsprojekter, naturpleje, bæredygtig skov og lignende.

Emneord kvælstof, miljø, politik

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.