Er det fremtiden? Robot planter og dyrker selv grøntsager
FarmBot er et nyt koncept, som indtil videre vil køre i lille skala, men skaberen har langt større ambitioner på sigt.

Til en pris af knap 20.000 kroner, så varer det nok noget tid, inden landmændene er udkonkurreret, men ikke desto mindre er farmbot fascinerende - og måske et fingerpeg om, hvilken retning landbrugsproduktionen kan gå i.

Robotten, skabt af amerikanske Rory Aronson, har kunnet købes som forudbestilling de sidste uger med en rabat på 25 procent, så prisen er 3150 dollars, svarende til cirka 20.000 kroner. Levering forventes at ske i februar.

Robotten sår selv det frø, man ønsker, vander de præcise mængder vand og luger. Den indhenter selv vejrdata. Platformen er bygget op som open source, hvilket betyder, at de teknisk kyndige selv kan og må ændre og bygge videre på robotten.

Maskinen kontrolleres via en app, der minder om computerspillet Farmville. I softwaren indgår indtil videre 33 afgrøder, fra salat til kål.

Den håndtere en lille parcel på 2,9 gange 1,4 meter, så det er altså stadig begrænset, hvor mange planter, der er plads til. Skaber Rory Aronson har dog ambitioner om at producere robotter til langt større skala.

Målet har været at opnå bestillinger for 100.000 dollars, men de har på nuværende tidspunkt hentet over det dobbelte i ordrer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.