Esben Lunde: Nu kommer opgøret med datotyranniet
Som en af de allerførste opgaver går Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen i gang med at kortlægge de mange datofrister i landbruget. Målet er forenkling.

» Jeg er meget optaget af, at hverdagen skal være enklere for landmænd. Det kan ikke være meningen, at man som landmand skal bruge alt sin overskudsenergi på at holde øje med, om der nu skred en dato og bliver jeg nu trukket i støtte«.

Nyudnævnte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er helt klar i spyttet og efterlader ingen tvivl om, at han vil gøre alt for at stoppe bøvlet med de mange datoer, som landmænd skal følge med i for at leve op til frister og regler i løbet af året.

Det skriver LandbrugsAvisen, der udkommer i dag, fredag.

"Alt for mange døjer med for nogen over 100 datoer, som man skal holde øje med for at kunne indberette til den ene og den anden og den tredje myndighed. Det skal vi væk fra," fastslår Esben Lunde Larsen og understreger, at det skal være enklere, når man har med Miljø- og Fødevareministeriet at gøre.

Torben Hansen: Hvilken lov bryder jeg i dag?Mark Onsdag 20. januar 2016 · 10:09

Jeg har bedt mine styrelser om at få kortlagt alt om tidsfrister. Hvor mange er der, hvad skal indberettes og hvornår.

"Kan vi få det ned på fem datoer, kvartalsdatoer eller måske bare en enkelt? Jeg ved det ikke endnu, men det skal bare være meget mere enkelt."

Læs mere i LandbrugsAvisen, der udkommer i dag, fredag. Læs også vores portræt »Jeg er jo en bonderøv i jakkesæt« på side 20 i avisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.