EU fravælger fremskridt i planteforædlingen

Ugen på Spidsen: EU-domstolen har besluttet, at Crispr og andre teknikker til planteforædling skal betragtes som GMO. Det er et voldsomt tilbageslag for planteforædlere i hele EU.
Planteforædlere har gennem en årrække ydet et væsentligt bidrag til, at udbytterne i landbrugsafgrøderne støt er øget gennem årene. Samtidig er forædling et vigtigt redskab til at gøre nye sorter mere modstandsdygtige over for eksempel svampeangreb, og dermed forbedre de nye sorters dyrkningsegenskaber. EU har tilbage i 1990’erne besluttet, at GMO ikke skal kunne bruges til at forædle planter i EU. I juli besluttede EU-domstolen, at Crispr og andre nye teknikker til at ’genredigere’...
Du har desværre ikke adgang til denne artikel, endnu…

Få adgang til Mark+ for 139 kr/md.

Tilmeld dig Mark+

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.