Europæisk hvede ramt af svækket konkurrenceevne
Euroen er igen styrket over for dollars.

Europæisk hvede er i en skidt situation rent konkurrencemæssigt, og situationen er desværre forværret på det seneste, rapporterer Jyske Markets.

Dels er euroen igen styrket over for dollaren, hvilket gør det dyrere at købe europæisk hvede.

Dels er der særdeles godt gang i salget af Sortehavs-hveden, og de russiske jernbaner har endda ifølge Jyske Markets her til morgen forlænget rabatten på transport af korn for at hjælpe afsides egne længere inde i Rusland.

Her er landet med den billigste hvede på verdensmarkedet lige nuMark Torsdag 12. oktober 2017 · 15:38

Den europæiske eksport har ramt dødvande med en pris omkring 160 euro pr. ton (cirka 120 danske kr. pr. hkg), og der kommer næppe gang i handelen med mindre euroen bliver svækket betydeligt, vurderer Jyske Markets. Et forestående egyptisk hvedekøb vurderes således temmlig sikkert at havne på russiske hænder.

I går faldt Matif-hveden med cirka en halv procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.