Europæisk hvede stiger til højeste pris i tre år
Matif-møllehveden kan være på vej mod yderligere stigninger.

Møllehvede var i går på Matif-børsen oppe på 195,50 euro pr. ton (146 danske kr. pr. hkg) for december termin 2018, og det er den højeste pris i tre år, ifølge Jyske Markets. Her til formiddag er prisen dog faldet en anelse tilbage til p.t. 193,25 euro. 

Med de seneste dages stigninger har Matif-møllehvede etableret en ny pristop, og sandsynligheden stiger for at hveden kan bryde igennem den "psykologiske barriere" på 200 euro pr. ton (149 danske kroner pr. hkg), lyder vurderingen.

For hvede er det stigende bekymringer for yderligere kvalitetsforringelser og fortsat sænkede estimater for produktionen i indeværende sæson, som p.t. holder en hånd under priserne, vurderer Jyske Markets.

Også den ekstreme varme i det nordlige Europa og forventninger om massive nedbørsmængder i Sortehavs-regionen giver støtte til prisen.

EU-Kommissionen sænkede i går estimatet for hvedeudbyttet i Europa til 58,2 hkg pr. hektar, og 3 procent under femårs-gennemsnittet, mod et estimat på 60,4 hkg for en måned siden. 

Uden for Europa opleves også markant ramte udbytterater blandt store eksportører som Rusland, Ukraine og Australien. Det vil sandsynligvis øge efterspørgslen efter amerikansk hvede, vurderer Jyske Markets, som citerer russiske SovEcon for, at omkring 27 procent af høsten nu i hus med afkast omkring det laveste niveau i tre år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.