Europæisk vinterkorn står flot - men hård frost kan koste dyrt
Markerne med vinterkorn i blandt andet Tyskland, Danmark, det sydlige Rumænien og nordlige Bulgarien er udsatte med lavere frosttolerance end normalt, vurderer afgrøderapport.

Vejret i Europa har været mildere end normalt i stort set hele Europa siden nytår, og derfor står vintersæden ganske fint. Kun i det sydlige Italien og det nordlige Skandinavien har temperaturerne været en smule koldere end sædvanligt.

Det skriver EU-Kommissionen i en spritny status for de europæiske marker med vinterkorn.

Selvsamme milde vejr betyder imidlertid også, at afgrøderne ikke har oparbejdet det ønskelige niveau for frosttolerance, og det kan give problemer i tilfælde af en kommende periode med hård frost.  For eksempelvis vinterhvede vil minus 10-12 grader været yderst skadelig.

I det østlige Frankirg, det vestlige polen, ved Karpaterne og i den nordlige del af Balkan er frosttolerancen for vinterkornet reduceret siden nytår, men også kornmarkerne i Tyskland, Danmark, det sydlige Rumænien og nordlige Bulgarien er udsatte med lavere frosttolerance end normalt.

EU-kommissionen fastslår dog, at vejrprognoserne ikke tyder på større fare for frostskader i februar måned ud. 

Flere områder - blandt andet i Portugal og Spanien - har oplevet mangel på nedbør, men endnu ikke i så alvorlig grad, at det har betydning for afgrøderne.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.