Europæiske rapsdyrkere får hård konkurrence på biodiesel
EU har besluttet at fjerne import-afgiften på biodiesel fra udvalgte producenter.

EU har besluttet at fjerne import-afgiften på biodiesel fra 13 argentinske og indonesiske producenter. Det oplyser Jyske Markets med Reuters som kilde.

For de europæiske rapsdyrkere, der i høj grad afsætter rapsfrøene til produktion af biodiesel, er det en grim konkurrent at få ind af døren, lyder vurderingen.

DLG: Rapsprisen under pres - markedet afventer dom over udvintring Mark Torsdag 15. marts 2018 · 11:19

EU-beslutningen kommer efter kritik fra blandt andre verdenshandelsorganisationen WTO. Fjernelsen af importafgiften er sød musik i ørerne for biodieselindustrien i de pågældende lande, efter at USA tidligere pålagde importtold på deres produkter.

I går steg Matif-raps for maj-termin med 0,43 procent til knap 259 kr. pr. hkg - sammen med priserne på palmeolie, sojaolie, blandt andet med en hjælpende hånd fra en stigning i råolieprisen. Men gårsdagens stigning skete altså på en noget dyster baggrund for de europæiske rapsdyrkere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.