Fødevareminister sat på plads af Henrik Sass Larsen

Venstres klage til vækst- og erhvervsminister Henrik Sass Larsen tvang fødevareminister Dan Jørgensen til at trække dele af kritiseret lovforslag

Det var en henvendelse fra Venstres finansordfører Peter Christensen til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som i går førte til, at fødevareminister Dan Jørgensen måtte love at ændre et lovforslag, som ville have givet ham bemyndigelse til at pålægge landbruget flere efterafgrøder.

Det bekræfter Venstres fødevarepolitiske ordfører Erling Bonnesen.

»Lovforslaget følger op på Vækstaftalen for fødevarer fra foråret, hvor Henrik Sass Larsen var den overordnede og koordinerende minister i forhandlingerne. Bemyndigelsen i lovforslaget strider mod intentionen i aftalen, hvor vi netop skar ned på efterafgrøderne, for ikke at bebyrde landbruget yderligere i en krisetid. Derfor var det naturligt, at vi bragte sagen op for Henrik Sass via vores finansordfører Peter Christensen,« forklarer Erling Bonnesen.

»Helt uspiseligt«

»Jeg er meget glad og tilfreds med, at fødevareministeren nu trækker sin bemyndigelse til at indføre et ubegrænset antal ekstra efterafgrøder tilbage - det var fuldstændig uspiseligt for os i blå blok,« tilføjer Erling Bonnesen.

Han ser nu frem til, at fødevareminister Dan Jørgensen indkalder fødevareudvalget til forhandlinger om et »kraftigt« ændringsforslag til lovforslaget.

To forslag i salen

Fødevareministerens kovending skete tirsdag eftermiddag ved første behandlingen af lovforslaget om ændring af gødskningsloven.

Efter forhandlingerne fulgte endnu to landbrugsforslag: Et beslutningsforslag fra Liberal Alliance om ændring af de danske gødskningsregler og et andet beslutningsforslag med samme emne plus en hel stribe andre forslag til en fødevare- og landbrugspakke fra Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

Minister i krigshumør

Med en fødevareminister i krigshumør gik forhandlingerne som forventet med polemik fra begge sider og med en lodret afvisning af begge forslag fra regeringspartierne og venstre-fløjen.

Begge forslag vil derfor blive nedstemt, når de senere kommer til anden behandling. Men derfor er bestræbelserne ikke spildt, mener Erling Bonnesen.

»På trods af alle ordkløverier er jeg glad for, at vi fik præsenteret forslagene i folketingssalen, så vi dermed har fået givet et godt billede af, hvad vi vil arbejde for efter et valg, hvis vi får mandat til det,« siger Erling Bonnesen.

Emneord politik

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.