Første delvinder i Efterafgrødekampen er kåret

Fem hold bestående af plantefolk med forstand på efterafgrøder dyster om at frembringe den bedste efterafgrøde i dyrkningssæson 2019/20. Nu er første delvinder kåret - tre hold lå meget tæt i konkurrencen om at have bedste dækning og konkurrenceevne overfor ukrudt

»Efterafgrødeblandingerne fra FRDK, Seges og Ørd ligger meget tæt. Men en af dem har lige lidt mere plantedække.

Både når man ser parcellerne på biomasse billederne (NDVI), taget med drone. Og ikke mindst når man ser dem i marken, hvor en af dem er noget højere end de andre. De to andre dækker også godt, men er knap så høje«, fortæller Niels Holmgaard fra Sagro, der står for konkurrencen.

Til gengæld står Sagros’s blanding generelt tynd. Dels på grund af en blandingsfejl og dels fordi de satsede på rajgræs som eneste overvintrende art til at samle kvælstof op fra JB1 sandjorden gennem vinteren.

Bælgplanter og græs

»Græsset står generelt dårligt i år. Det har spiret fint, men har ikke lavet et ordentligt tæppe og er kun 7 til 8 cm høj. Det ser vi også i demoparcellerne«, siger Niels Holmgaard.

Vinderparcellen indeholder ikke græs - til gengæld er der seks N-fikserende arter med.

»Lupin og vinterært fylder godt i vinderens parcel, og så har de meget bunddække og mange forskellige arter med. Det har lukket godt af for ukrudtet, og blandingen er tæt og kraftig«, siger Niels Holmgaard.

Han fortæller, at de arter der virkelig har givet godt bunddække i år, er blodkløver, vikke og radise. Sidstnævnte er, i modsætning til olieræddike, ikke gået i blomst.

Læs meget mere om Efterafgrødekampen i MARK 1, der udkommer 2. januar.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.