Første gang på Agromek: Vi går efter de nyeste trend på maskinerne

Vi går efter nye maskinmærker, moderne traktorkabiner og alt nyt, fortæller to unge maskinstationssønner - der også selv arbejder på maskinstation i dag.

- Vi er begge opvokset på maskinstationer, og arbejder også på maskinstation til daglig. Her kører vi rundt med både nyere og ældre maskiner, så her på Agromek studerer vi især de nyeste trends - og i det hele taget alt det nye og spændende, fortæller Daniel Pedersen fra Feldborg og Casper Kattenhøj fra Lemvig.

- Vi har for eksempel set nærmere på de nyeste, moderne traktorkabiner - for at se de nye tendenser. Vi sammenligner selvfølgelig lidt med, hvad vi kører rundt i derhjemme på maskinstationen, fortæller de.

Også helt nye maskinmærker har de fokus på - for at se den måde de er bygget op på, og om de kan noget andet - i forhold til de maskiner de kender fra deres arbejde.

- Det er mest de maskiner, vi selv kører med derhjemme, vi har fokus på her. Det er især gyllevogne, kartoffelmaskiner, nye snittere, mejetærskere og selvfølgelig traktorer.

Det er deres første Agromek, fortæller de.

- Vi synes, det er rigtig hyggeligt og sjovt at se en masse forskellige maskiner og få ny inspiration. Det er bestemt ikke sidste gang, vi er på Agromek, siger de begejstret.
 

Går især efter værktøj og eldrevne maskiner

Jakob Mikkelsen og Carsten Rosenberg fra Langelund ved Give, arbejder til daglig som landbrugsmekanikere. De er som regel på Agromek, hver gang messen afholdes. Men var ikke med sidste gang i 2018.
 

Carsten Rosenberg og Jakob Mikkelsen fra Langelund ved Give. Foto: Merete Hattesen.


- Der er sket en meget stor udvikling siden sidst, konstaterer de.

- Vi har blandt andet set på de eldrevne maskiner, som der kommer flere og flere af - og det giver mange nye muligheder, fortæller de.

- For eksempel eldrevne minilæssere og robotplæneklippere. Vi holder øje med, hvad der er af nyt på det område, siger de.

Men også større maskiner har deres interesse.

- Vi skruer jo til daglig på brugte maskiner, så det spændende at se alle de nye maskiner her på messen.

- Lige nu kigger vi nærmere på detaljerne i de nye Deutsch traktorer, som vi også selv arbejder med - blandt andet. Og så er vi på vej over for at se nærmere på afdelingen med reservedele og værktøj.
 

Ser på solceller og nyheder til husdyr 

På vej ud af Boxens store maskiner støder jeg på tre nordjyske landmænd, som tager sig et tiltrængt hvil.

Kurt Thomsen fra Løkken (tv.), Jens Hovalt fra Brønderslev (midt) og Emil Christensen fra Jerslev (th.). Foto: Merete Hattesen.

- Jeg kigger på solcelleanlæg her på Agromek. Jeg skal nemlig have et solceller sat op derhjemme i morgen på mit staldtag. Så jeg er rundt for at få fif og gode råd til det, fortæller Kurt Thomsen fra Løkken.

Han følges med Jens Hovalt fra Brønderslev, som har taget sin medarbejder Emil Christensen fra Jerslev med på messen.

- Jeg ser på nyheder - især til stalden. Blandt andet leder jeg efter en varmeveksler til kyllingehuset, fortæller Jens Hovalt, der er kyllingeproducent.

Han udnytter også besøget på Agromek til at få en snak med en han kender, der står på en af standene, for at få gode råd til hvilken teleskoplæsser han skal købe.

Fascineret af store traktorer

Ved en af de store traktorproducenter møder jeg Magnus og hans voksne sønner Poul og Nicolaj. De er udelukkende taget den lange vej fra Ærø til Herning, fordi de er fascineret af store traktorer.

Vi er her for at se de store modeller og størrelsen af de moderne traktorer i dag, fortæller de.

Ingen af dem arbejder i landbrugsbranchen - omend sønnerne har kørt lidt høsthjælp tidligere. Magnus kører lastbil i elforsyningsbranchen.

- Vi er her kun på grund af interessen for store traktorer. Det er 20 år siden, jeg var her sidst - og der er sket en kæmpe udvikling de senere år. Det hele er blevet meget elektronisk, siger Magnus.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.