Første høst af rødsvingel vejer godt til - nyt skærebord imponerer

Thomas Brink, Tranemosegaard på Lolland, har taget hul på høsten af rødsvingel med et udbytte i omegnen af 2.000 kg råvare pr. hektar.

På Tranemosegaard på Lolland skød Thomas Brink torsdag eftermiddag høsten af rødsvingel i gang. I går blev der klippet 15 hektar af i alt 23 hektar.

- De sidste otte hektar rødsvingel står i en stor lavning og er grøn i bunden. Der kommer nok regn i dag, og det passer med at det sidste fint kan vente et par dage, siger Thomas Brink.

Rødsvingelen bliver høstet på roden med en New Holland CR9.90 mejetærsker, årgang 2020, der for første gang i år er udstyret med et 40 fods MacDon skærebord. Mejetærskerpilot er en medhjælper, mens ejeren kører fra.

Skærebordet knækker to steder, så det kan følge marken og klippe stubben i ensartet højde over det hele. Det er ret imponerende, synes Thomas Brink.

Du kan deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Der køres fra med en John Deere 7930 og en tre-akslet Smyth-vogn.

 

Rødsvingelen bliver høstet direkte på roden med bedriftens New Holland CR9.90, der er monteret med et 40 fods MacDon skærebord.

Meget tilfredsstillende udbytte

Sorten er Caracter, som han dyrker for første gang, og frøene leveres til DSV-Frø. Udbyttet skønner han til ca. 2.000 kg råvare pr. hektar, hvilket er meget tilfredsstillende. 

Vandprocenten bedømme han til at være fin, uden han har fået tal for det endnu.

Rødsvingelen er udlagt i vinterhvede og sået på hver anden tragt i efteråret 2020, og bliver i år høstet for første gang. Udlægsmarken blev ganske fin, men græsset nåede at blive ret højt, og kostede nok også 5 hkg pr. hektar i hveden, vurderer ejeren.

Normalt udlægger Thomas Brink rødsvingel i vårbyg, men marken trænger til en pause fra sukkerroer på grund af et svampeangreb i roerne, og så valgte han at tage frøgræs ind og roer ud af sædskiftet så hurtigt som muligt

Frøhøsten er i første omgang kørt på tørreri på en naboejendom. Thomas Brink har i år bygget et nyt 500 kvadratmeter stort tørreri med kørefast gulv, og det er ikke helt færdigt endnu.

Tranemosegaard omfatter et markbrug på 400 hektar med rødsvingel, engrapgræs, udlæg af strandsvingel, maltbyg, sukkerroer og vinterhvede. Markopgaverne udføres i samarbejde med en nabolandmand, der driver 120 hektar. 

Med de indsendte fotos er Thomas Brink vinder af konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien rødsvingel.

 


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Emneord Skyd Høsten 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.