Første rødsvingel høstet: Forventer godt udbytte på 1.800 kg
Flemming S. Christensen, Stokkemarke på Lolland, høster 20 hektar rødsvingel i dag.

Så er den første rødsvingel faldet for mejetærskeren i årets frøhøst.

Flemming S. Christensen, Kraghsminde på Lolland med 240 hektar planteavl, høster i dag 1. års rødsvingel af sorten Samata, uden udløbere. Sidste år blev rødsvingelen høstet 3. juli.   

"Jeg tager lige en enkelt omgang med mejetærskeren, inden min elev Emil Hansen, som plejer at køre, tager over," fortæller Flemming S. Christensen fra kabinen i bedriftens mejetærsker, en John Deere T660 med 30 fods skærebord.

"Vandindholdet er 17 procent, så jeg mener frøet er modent," siger han.

Han forventer et høstresultat på ca 1.800 kg renvare pr. hektar,. hvilket er lidt over sortens gennemsnit. Frøene leveres til DLF-Trifolium.

Så er frøhøsten i gang på FynMark 4. juli · 10:12

Vækstsæsonen er gået fint, især er det en lettelse at der er faldet 150 mm fra såning til høst. Sidste år faldt der i samme periode  kun 25 mm, og det kostede det halve af udbyttet i vårbyg.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Kraghsminde har i alt 75 hektar frøgræs til høst i år i form af rødsvingel, engrapgræs og strandsvingel. Det kræver ca 100 høsttimer, og derfor skal tærskeren i marken straks en frøgræsmark er høstklar.

Flemming S. Christensen er den første læser, der sender et høstbillede ind for rødsvingel, og er dermed vinder af Skyd Høsten Først i kategorien rødsvingel.   Præmien er et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6.000 kr.: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs og rødsvingel
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.