Første triticale høstet - sælger direkte til nabo med grise

Årets høst af triticale er skudt i gang. Både ved Herning og Silkeborg blev de første marker tærsket hen over weekenden - og ved Herning lige en spids tidligere.

Bedriften Vestergård ved Herning høstede i fredags tre hektar triticale af sorten Capriccio på grov sandjord.

Udbyttet er ikke vejet, men ligger skønsmæssigt på 60-65 hkg pr. hektar, som svarer nogenlunde til et normalår. 

Vandprocenten er målt til 15,2, oplyser Jeppe Vestergård Nielsen, der er søn til ejeren af bedriften, Kaj Vestergård, og til daglig under uddannelse som elev i mark og svinestald på en nærliggende bedrift.

Triticale afsættes til svineproducent

Triticalen fra Vestergård afsættes i lighed med sidste år direkte uden mellemled til en nabo med svineproduktion. 

Under fredagens høst sad Kaj Vestergård i førersædet på MF 34 mejetærskeren med 14 fods skærebord, mens Jeppe Vestergård kørte korn fra med en John Deere 6830 Premium forspændt kornvognen. 

Kaj Vestergård var mejetærskerpilot ved triticale-høsten i fredags. Foto: Jeppe Vestergård Nielsen 

 

Vandprocenten i triticalen blev mål til 15,2. Foto: Jeppe Vestergård Nielsen

"Triticalen blev sået til normal tid i første halvdel af september, og har klaret sig fint gennem vækstsæsonen, bortset fra lidt for meget meldug", fortæller Jeppe Vestergård Nielsen.

Som forfrugt har der stået triticale på marken, som også sidste år vandt konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien triticale. De sidste syv hektar triticale skal efter planen høstes senere i dag mandag.

Vestergård omfatter et markbrug på ca. 95 hektar, hvor der i år står havre, hvede, vårbyg, vinterbyg og triticale. Desuden omfatter bedriften 16 ammekøer plus opdræt. 

Triticale også høstet ved Silkeborg

Også ved Silkeborg er triticale-høsten kommet i gang i weekenden.

LPN Markbrug I/S høstede i går søndag ni hektar triticale med et udbytte på i snit 66 hkg pr. hektar og en vandprocent på 15,5 til 16,5. Kornet blev tærsket med en nyindkøbt John Deere W660 med markelev Kristoffer som pilot.      

LPN Markbrug I/S omfatter 670 hektar med en markplan til høst i år bestående af 100 hektar vinterbyg, 20 hektar frøgræs, 95 hektar raps, 140 hektar triticale og 195 hektar vårbyg.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Høst af ni triticale på LPN Markbrug I/S søndag. Foto: LPN Markbrug

 

Jeppe Vestergård Nielsen er den første til at sende fotos ind til Skyd Høsten Først i kategorien triticale, og vinder et gavekort til restaurant Flammen.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Triticale, spinat til frø, engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver og vårbyg.

Mangler høst: Havre og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.