Familielandbruget VEST-Jylland: Vi har fået optimismen igen
Det er en stor sejr, at landbrugspakken er blevet vedtaget, sagde Lone Andersen, formand for Familielandbruget VEST-Jylland, på foreningens generalforsamling i går aftes.

"Det er en stor sejr, at landbrugspakken er blevet vedtaget, og det er der gjort et kæmpe stort stykke arbejde for hos vore lokale foreninger sammen med Landbrug & Fødevarer."

Det sagde formand for Familielandbruget VEST-Jylland, Lone Andersen på foreningens generalforsamling på Heden & Fjorden i aftes.

"Det er måske ikke tiltag, der kan ses på kassekreditten i næste måned, men ændringerne giver optimisme i vores dagligdag og hos vore samarbejdspartnere blandt andet de finansielle. Den optimisme har vi godt nok også behov for, da det politiske klima i mange år har været noget af en strid modvind at være landmand i," sagde Lone Andersen.

Sejren har kostet

"Den politiske orkan har desværre også kostet på landbrugets Image. For i folkemunde er vi som landmænd, nogle der forurener og vil miljøet det skidt. Det kan jo ikke være mere forkert, for er der noget, vi gerne vil, er det at efterlade vore marker og naturen i rigtig god gænge til vore efterkommere.

Super ærgerligt, men det eneste rigtige at gøre fremover, er at holde næsen i image sporet om den gode fortælling og støtte op om alle de gængse omdømme tiltag, der gøres via ”Åben Landbrug”, gårdbesøg, gode historier og så videre," sagde Lone Andersen.

Formanden takkede tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer-Hansen for indsatsen og bød den nye minister Esben Lunde Larsen velkommen. 

Falder på tørt sted

Lone Andersen nævnte det også som et vigtigt punkt, at markvanding er en del af pakken.

"Her i Familielandbruget VEST-Jylland har vi været med i en task force omkring markvanding i flere år, hvor vi netop har stillet meget skarpt på den udfordring, at der har været en stadig mere restriktiv administration af markvandingstilladelser," sagde hun.

Hun så det som en vigtig sejr for medlemmerne i denne landsdel, der om nogen er afhængig af at kunne vande markerne.

Koster på naturplejen

Men landbrugspakken får også en slagside fra 2017, for prisen på at gennemføre kvælstofreguleringen støvsuger stort set alle landdistriktsmidler, der går til naturpleje og puljer til stalde og teknologi. Herunder fjernes tilskud til læhegn, som har betydet rigtig meget for læ og biodiversitet i 40 år.

"Det er også ærgerligt, at der forsvinder så mange midler til naturpleje, for der er et rigtig stort behov for naturpleje, og det skal nu engang være rentabelt at pleje naturen, ellers bliver det ikke gjort.

Og over halvdelen af DK’s natur plejes ikke optimalt i dag. Det vil derfor blive bydende nødvendigt at finde midler til naturpleje andet steds," sagde Lone Andersen. 

På generalforsamling var der genvalg til formand Lone Andersen, Birger Jensen, Ejner Thomsen, Karsten Stubben, Frederik Djernæs og Jan Gram Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.