Fem kemifirmaer vil gøre sikkert påfyldningssystem til standard
Fem kemifirmaer går nu sammen om at indføre et lukket påfyldningssystem for sprøjtemidler, der reducerer landmandens eksponering for produktet og hindrer utilsigtet spild. Firmaerne indfører fra 2021/22 formonterede skruelåg på et bredt udvalg af dunke, så de kan tømmes via en speciel tilkobling på landmandens sprøjte.

Fem producenter af sprøjtemidler, Adama, Basf, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta går nu sammen om at forbedre håndteringen af sprøjtemidler for landmænd i Europa.

Virksomhederne lancerer nemlig hver især det lukkede påfyldningssystem CTS (Close Transfer System), også kaldet ”easyconnect”, i udvalgte lande, til fordel for øget sikkerhed for landmanden og for miljøet. Det fortæller Basf i en pressemeddelelse.

Easyconnect-systemet er en teknologi, som består af to komponenter: et unikt skruelåg - monteret på dunkene - og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem.

Læs mere om påfyldningssystemet her

På dunke i 2021/22

I 2021/2022 vil et bredt udvalg af dunke til sprøjtemidler i Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritannien således være udstyret med de standardiserede formonterede skruelåg, hvorefter flere lande vil følge efter.

”Et CTS, såsom easyconnect, gør det muligt både at overføre sprøjtemidler direkte fra deres originale beholdere til sprøjtetanken og til nøjagtigt at afmåle mængden af det kemiske stof, der overføres.

Dette reducerer landmændenes eller sprøjteførernes eksponering og miljørisici ved stænk eller spild væsentligt,” forklarer Livio Tedeschi, senior vice president hos Basf. 

Xavier Leprince, head of business sustainability fra Syngenta tilføjer:

”Indførelsen af CTS på en lang række produkter vil have reelle fordele for miljøet ved markant at reducere risikoen for spild under håndtering af produkterne. Yderligere fordele ses i det integrerede skyllesystem, der gør det lettere at rengøre og skylle emballagen.”

Testet i Danmark

Easyconnect er udviklet af Basf i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er blevet testet på landbrug i udvalgte lande, herunder Danmark, siden 2015.

Baseret på landmændenes feedback er systemet blevet forbedret løbende, hvilket har øget hastigheden af påfyldning sammenlignet med den almindeligt anvendte beholder, hedder det i pressemeddelelsen.

Basf oplyser, at andre aktører i branchen eller andre parter, der er interesseret i at deltage i lanceringen af easyconnect i de ovennævnte lande, er velkomne til at kontakte en af de fem virksomheder for at få flere oplysninger.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.