Betalt indhold af Syngenta

Fem ting du skal tænke over for at lykkes med bekæmpelse af græsukrudt om efteråret

En meget ekstrem vækstsæson er gået – store klimatiske variationer har gjort sit til en høst under middel, men en anden synder er de massive problemer med græsukrudt, som ligeledes har kostet dyrt hos mange. Det er de kendte problemgræsser som rajgræs, rævehale og den nye sorteper væselhale, som er eksploderet i sin udbredelse.

Kendt er det også, at både rævehale og ital. rajgræs har udviklet resistens efter ensidig brug af midler. Senest er der også fundet flere tilfælde af resistent enårigt rapgræs overfor samme type midler- dette er særdeles bekymrende, set i lyset af, at det er den mest dominerende græsukrudtsart i Danmark.

Her kommer 5 ting du skal tænke over, når du skal bekæmpe ukrudt til efteråret:

1. Vælg det mest effektive middel

Boxer er stadig det mest effektive middel mod græsukrudt om efteråret, og der er ikke fundet resistens overfor Boxers unikke virkemekanisme i forhold til de førnævnte græsser.

2. Tag hensyn til dine naboer og undgå afdrift

Det er vigtigt, at du tager hensyn til eventuelle naboer, som dyrker afgrøder med høst i efteråret (f.eks. æbler eller grøntsager). Prosulfocarb kan være ødelæggende for afgrøderne - selv hvis de rammes i minimale mængder. For at minimere risiko for afdrift og fordampning skal du følge de anvisninger som SEGES & Syngenta i fællesskab har udarbejdet. Læs mere her.

3. Vælg den rette teknik

Der skal anvendes minimum 75% afdriftsreducerende dyser. Sørg for at øge vandmængden til mere end 200 l/ha, for at andelen af store dråber bliver så stor som mulig. Kør langsomt når temperaturen er under 15 grader og vindhastigheden er under 3-4 m/s.

4. Vælg det rette tidspunkt.

Det bedste tidspunkt er kørsel om aften/nat, så Boxer bindes til jorden længst muligt under gode forhold. For at få maksimal effekt af Boxer er det meget vigtigt, at du kører på stadie 10-11, når køresporene netop kan ses, idet optagelsen af Boxer primært sker, når græsserne vokser igennem jordoverfladen. Ved tidlig såning kommer det optimale tidspunkt allerede 10-15 dage efter såning, hvis der er god jordfugt og varme.

5. Opfølgning med Adimax
Hvis du har et behov for at følge op på grove græsser, såsom rajgræs og rævehale, som eventuelt har udviklet resistens mod Cossack, Othello, Hussar og Broadway, er det nu igen muligt at købe og anvende Adimax. Adimax kan anvendes i hvede, rug og triticale. Ved at følge op med Adimax cirka 15-20 dage efter 1 behandling med Boxer + blandingspartner opnås en effektiv bekæmpelse af nyopstået græsukrudt der måtte komme, hvis græsserne har spiret over en lang periode.

Inden du går i gang, kan du her se to videoer om god spøjteteknik og behandling af ukrudt

Se også videoen "Udbringer du prosulfocarb korrekt?" ved at klikke her.

Se anbefalinger angivet efter såtidspunkt, afgrøde og om du vælger at blande her.

Syngenta er medlem af Dansk Planteværn.
For advarselssætninger og symboler læs etiketten eller se www.syngenta.dk.

Emneord sponsoreret, Syngenta, græsukrudt, rajgræs, rævehale, væselhale, bekæmp ukrudt

Betalt indhold af Syngenta

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.