Fire mejetærskere fik overraskende udbytte af rajgræs i hus lige inden regnen

I sin servicevogn har Thorkild Østergaard altid et kamera med, og da han tilfældigvis kom forbi Heine Kjeldgaard, der var i færd med at høste rajgræs, måtte han stoppe op.

Hvis du kigger ind i servicevognen, kan du næsten være sikker på, at servicemontør 44-årige Thorkild Østergaard har et kamera med i sin bil.

Da han mandag var på vej til et servicebesøg på Mors, fik han øje på et hold mejetærskere, der var i kapløb medd regnen om at få høstet almindelig rajgræs.

"Jeg har altid mit kamera med, hvis der skulle ske noget. De blev færdige med det sidste et minut efter det begyndte at regne", fortæller Thorkild Østergaard. 10 minutter senere blev han ringet op og spurgt, om han fik taget et godt billede.

Thorkild Østergaard er nemlig gode venner med flere af de ansatte på Hanghøj Svineproduktion, der ligger blot tre km fra arbejdet. Derfor kunne de genkende hans servicevogn, da han tog et billede af dem.

Danmarks lykkeligste landmand

Markdriften på 520 hektar driver Heine Kjeldgaard med sin far Kristian Kjeldgaard, der beretter om en fantastisk høst af almindelig rajgræs. På den ene dag fik de høstet de sidste 30 ud af 60 hektar.

"Høsten har været rigtig god med et super tilfredsstillende udbytte. Vi er tæt på halvt færdige med det hele", fortæller Heine Kjeldgaard, der også dyrker hvede, vårbyg og havre.

Udbyttet af rajgræs ligger på tre ton råvare pr. hektar, hvilket er langt over, hvad Heine Kjeldgaard turde håbe på. For at blive færdige med afgrøden, måtte han tilkalde hjælp med to ekstra mejetærskere. På billedet er han forreste pilot i en mejetærsker New Holland CX 8.90.

"Jeg kunne ikke nå det sidste høst inden regnen, hvis vi kun var to mand. Fire mand startede kl. 11:30, og kl. 17:55 var vi færdige, to minutter efter, det begyndte at regne. Jeg var en af Danmarks lykkeligste landmænd i går, fordi vi nåede at blive færdige (mandag, red.)", lyder det fra Heine Kjeldgaard.

Vil udvide pløjefri dyrkning

Rajgræsset har en vandprocent på 18 og er lagt til tørring på lageret. For to år siden prøvede Heine Kjeldgaard at køre pløjefri dyrkning, hvilket ifølge landmanden er gået godt. Derfor vil han udvide pløjefri dyrkning fra 50 til 300 hektar.

"Nu skal vi have høstet det sidste korn. Vi mangler bare noget solskin, ellers ser det godt ud. Der er ikke rigtig en tidsplan, men vi er stadig tidligt på sæsonen, så vi skal nok nå det".

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Med billedet deltager Thorkild Østergaard i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.