Fire pløjefri planteavlere i fireårigt forsøg med at binde CO2
Økologisk Landsforening og FRDK i fælles pløjefri-projekt.

I de kommende fire år skal to økologiske og to konventionelle landmænd i samarbejde med blandt andre Økologisk Landsforening og FRDK afprøve teknikker og strategier til pløjefri dyrkning i et fælles GUDP-projekt.

Målet er øget jordfrugtbarhed gennem kulstofbinding, og projektet hedder Carbon Farm, oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Skal belyse kulstof og klima

Økologisk Landsforening, FRDK, Dal-Bo A/S, Agro-Intelligence og forskere fra henholdsvis Aarhus og Københavns universiteter indleder med de fire landmænd det fireårige projekt med fokus på conservation agriculture – eller pløjefri dyrkning.

Forskerne skal igennem projektet belyse effekter af conservation agriculture på kulstofindholdet i jorden, klimaparametre, kvælstofomsætning samt biodiversiteten i jorden.

De to økologer i projektet er Anders Lund og Per Bundgaard, der begge har erfaring med pløjefri dyrkning i økologisk planteavl, og som ønsker at optimere dette. De to konventionelle landmænd i projektet er Jacob Justesen og Søren Christensen, der begge har gode erfaringer med direkte såning.

Conservation Agriculture løser alle problemerMark Torsdag 29. juni 2017 · 00:00

"Vi er rigtig glade for, at vi med projektet får mulighed for at samle erfaringer fra både økologisk og konventionelt, pløjefrit landbrug og kombinere disse i nye, bæredygtige dyrkningssystemer med fokus på jordens frugtbarhed," siger Janne Aalborg, der er chefkonsulent i Økologisk Landsforening og projektleder for Carbon Farm.

CA tjener både økologer og konventionelle

Conservation Agriculture (CA) kan gøre både det økologiske og konventionelle landbrug en tjeneste, lyder det fra Økologisk Landsforening.

Øget kulstofindhold og jordfrugtbarhed kommer naturligvis alle til gode. For økologer handler det om klimaoptimering og bæredygtighed. I det konventionelle system kan CA derudover føre til et lavere pesticidforbrug.

"Vi ser frem til, sammen med forskerne, at belyse og optimere vores dyrkningssystemer på forskellige landbrug," udtaler Hans Henrik Pedersen, projektchef FRDK.

Projektet skal udvikle og implementere pløjefri dyrkningssystemer til begge landbrugstyper, og det forventes på forhånd, at de vil kunne indføres på 25 procent af landbrugsarealet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.