Folketingsvalg: Flertal for ny landbrugspolitik en realitet

Med flertal til de fire borgerlige partier i Folketinget er »Fremtiden ikke så sort, som den har været,« konstaterer L&F-formand Martin Merrild.

»Så blev 100 pct. af stemmerne talt op, og de fire borgerlige partier med en ny landbrugspolitik har flertal i Folketinget.

»Fremtiden er ikke så sort, som den har været.«

Sådan lød en opdatering på Facebook af Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild sent i nat, da en bevæget valgaften nærmede sig sin afslutning og valgresultatet stod klart.

Og selvom vælgerne endnu har til gode at se, hvilke partier, der kommer til at indgå i en ny, borgerlig regering, er det en realitet, at Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Konservative til sammen kan mønstre det nødvendige flertal.

Det er som bekendt de blå partier, der alle har tilkendegivet, at de vil afvikle de politisk bestemte, reducerede kvælstofkvoter.

Ifølge VKOs fælles landbrugsplan skal undergødskningen afvikles senest i 2017, mens Liberal Alliance gerne så de danske særregler på området afviklet straks.

 

Valgresultatet

Med valget blev Socialdemokraterne igen det største parti, mens Dansk Folkeparti efter en jordskredsejr nu har passeret Venstre og er det næststørste parti. Mandaterne i det nye Folketing fordeler sig med 90 til blå blok og 85 til rød.

På partier fordeler mandaterne sig således:

S: 47 mandater.

DF: 37 mandater

V: 34 mandater

EL:14 mandater

LA: 13 mandater

Alternativet: 8 mandater

Rad.: 8 mandater

SF: 8 mandater

Kons.: 6 mandater

Kristendemokraterne kom ikke ind.

Emneord Folketingsvalg 2015

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.