Forbruget af urea forventes at stige markant i den kommende vækstsæson

Tysk-ejede BAT-Agrar tilbyder pris-attraktiv urea-gødning til det danske marked.

Salget af urea har været stødt stigende i Danmark i de senere år. Gødningen er dog fortsat langt fra så almindeligt brugt som i mange andre lande. 

I år er salget dog øget markant.

Forklaringen er, at urea er cirka 30 procent billigere end mere traditionelle gødninger. Da prisen var 5-6 kroner for ét kilo kvælstof var der ikke mange danske landmænd, der synes, at det var attraktivt at spare penge ved at købe urea.

Det har ændret sig med gødningspriser, der i en længere periode har ligget på den forkerte side af 25 kroner per kilo kvælstof.

Begrænset udbud

Selvom der er rigelige mængder urea-gødning på verdensmarkedet, er det kun få firmaer, der målrettet sælger gødningen i Danmark. 

- Vi mener, at urea er en fortrinlig gødning, hvis den bruges rigtigt – og så skal den helst være behandlet med Agrotain eller andre midler, der begrænser risikoen for fordampning af kvælstoffen i gødningen, siger Joachim Bull fra BAT-Agrar.

Han tilføjer, at det er oplagt at nedharve eller på anden vis nedbringe urea i jorden forud for etablering af vårsæd.

Skal bruges rigtigt

Skal man bruge gødningen i vintersæd, skal det ske i februar eller starten af marts, hvor det er køligt, og fordampningen dermed er lille. Derudover er det vigtigt, at sprede gødningen lige før regn.

- Urea har en lav vægtfylde, og kan derfor være svær at sprede præcist på store arbejdsbredder. Derfor skal gødningen spredes under vindstille forhold, siger Joachim Bull.

Fra flere sider frarådes det at udbringe urea med såmaskinen, da gødningen kan få såmaskinen til at ruste.

Faktaboks

Urea indeholder 46 procent kvælstof.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2020 solgt 860 ton urea i Danmark. I 2021 blev der solgt 1.200 ton.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.