Formand foretrækker åben debat - trods blåt kort
En åben proces med mulige mellemregninger kan gøre landmænd nervøse - men det er bedre end lukket proces, mener formand.

Det blå kort skaber usikkerhed hos landmændene. Skal der overhovedet drives landbrug på Fyn, og hvad vil du give for jord på Fyn, når der findes sådan et kort. Hvem har lavet det blå kort, og hvorfor er det lavet, når man angiveligt ikke kan regne med det? Hvorfor dukker det pludselig op?

Sådan lød det på den ene side på plantekongressen i Herning onsdag formiddag om kortet, der dukkede op i landbrugspakken. Kortet viser, hvor der skal reguleres mere end i dag, når det gælder gødning, og hvor der skal reguleres mindre. Samtidig efterlyste bl.a. Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteavl en åben debat om de politiske tiltag, hvor politikerne ikke skjuler noget for landbruget. En debat, hvor man kan følge med i hvad der sker.

Overdrevne bekymringer

I løbet af debatten fremgik det fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, at landbrugets bekymringer om ”det blå kort” var stærkt overdrevene.

Debat: Byer bremser rene vandløbMark Onsdag 20. januar 2016 · 14:20

»I kan ikke bruge blå kort til at se, hvordan det bliver fremad. Det blå kort tjener udelukkende til at fortælle, at der er regionale forskelle. Vi vil ikke foregøgle, at der kun er lempelser, når vi går i gang med målrettet regulering. Der vil være lokale forskelle,« sagde Eva Kjer Hansen.

Negative reaktioner hæmmer debat

Det fik chefredaktør Henrik Lisberg, LandbrugsMedierne, ordstyrer under debatten til at spørge formanden om ikke de mange negative reaktioner fra erhvervet kan hæmme den åbne debat:

»Hvordan undgår I at gøre debatten hysterisk, når debatten er åben,« spurgte han med hentydning til, at man så også kan se alle mellemregninger, der ikke nødvendigvis bliver til realiteter.

»Det er ti gange bedre med en åben proces, hvor vi kan stå til rådighed med faglighed og påvirke,« svarede Torben Hansen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.