Frøavler graduerer vækstregulering - vi skal lære håndværket
Den varierende jordbonitet på Gavnø Gods gør det oplagt at graduere gødning og planteværnsmidler. Men det er et håndværk, der skal læres, mener Lars Brylle Rasmussen, driftsleder på Gavnø Gods.

Det kystnære og milde klima ved Gavnø Gods egner sig godt til at dyrke frøgræs - og den varierede bonitet egner sig godt til at graduere gødningen til brødhveden samt vækstreguleringen af frøgræsset.

Det har Lars Brylle Rasmussen gjort sig erfaringer med i år.

»Det har virkelig været en øjenåbner, at de systemer, vi har, spiller så godt sammen med CropSat. Men jeg synes, at det er svært præcis at vide, hvad man skal gøre på den enkelte mark. Det er udfordringen, og det skal vi lære«, siger Lars Brylle Rasmussen.

Erfaringer fra frøgræs

I strandsvingel vækstregulerede Lars Brylle Rasmussen samtlige 81 hektar med 0,5 liter Moddus Start i april.

Ved vækstreguleringen i maj valgte han at graduere dosis, så nogle områder i marken ikke blev vækstreguleret, mens andre områder fik op til 0,4 liter Moddus M pr. hektar. Som et gennemsnit fik strandsvinglen 0,3 liter Moddus M ved den afsluttende vækstregulering.

»Ved gradueringen var det tydeligt, at sprøjten både graduerede ved at øge og reducere dosis - og, at den i tørkeramte pletter i marken slog fra«, siger Lars Brylle Rasmussen.

Han tilføjer, at samme fremgangsmåde blev brugt i de 59 hektar med rødsvingel, hvor dosis blev gradueret fra 0,2 til 0,5 liter Moddus M - med en gennemsnitlig dosis på 0,3 liter pr. hektar.

Læs hele artiklen i næste nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer i denne uge. Du kan også læse, om Gavnø Gods’s erfaringer med fire vejrstationer, som de satte op tidligt i foråret.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.