Frøgræsmarker snart klar til vækstregulering, og nyudlæg råber på vand

For etablerede marker er den tidligste rødsvingel nået til vækststadie 31-32, mens nyudlæg af frøgræs står lidt i stampe.

Marts var en kold omgang, og kulden er fortsat ind i april med kolde jordtemperaturer og fortsat nattefrost. Oven i er der ikke faldet nævneværdig nedbør i hele landet de seneste seks uger.

Det har gjort, at nyudlæg af frøgræs står lidt i stampe, og er på spring for at poppe op fra jorden efter en ellers meget vellykket etablering i fine såbed. 

- Nyudlægget er så småt begyndt at gro, men sukker efter vand og varme, og vi vil selvfølgelig gerne have afgrøden til at spire hurtigt frem, så afgrøden etablerer sig godt,  fortæller Kristian Juranich, landskonsulent for frø hos Seges.

Tilsvarende står de overvintrende frømarker også og venter på vand og varme. 

- Jeg var ude til en erfa-gruppe i onsdags, som jeg også besøgte for tre uger siden, for at se på etableret hvidkløver, engrapgræs og rajgræs. Det var altså det samme, der blev snakket om igen med at vi mangler vand og varme til at få gang i væksten. 

- Det kunne vi godt ønske os, men der er nu heller ingen grund til at være bekymret, for det skal nok komme, siger han.

Kristian Juranich fortæller, at det er meget tæt på, at den tidligste rødsvingel er nået til vækststadie 31-32 og dermed er klar til at avlerne så småt kan gå i gang  med første vækstregulering, såfremt væksten er kraftig og man bruger en split-strategi. 

Betingelsen er dog, at afgrøden er i vækst, og den skal nu skubbes i gang af vand og varme.  

De allertidligste sorter af rajgræs kan muligvis også være klar til første sprøjtning vækstregulering, men generelt vil der gå 8-10 dage før rajgræsmarkerne har nået stadie 31, vurderer landskonsulenten.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.