Fremrykkede efterafgrøder kan blive dyrt for landbruget
Det kan blive dyrt for landbruget, hvis regeringens forslag om 130.000 hektar ekstra målrettede efterafgrøder allerede fra efteråret 2020 bliver til virkelighed.

Regeringen har med sit finansforslag meldt ud, at de ønsker, at den ønsker at fremrykke efterafgrødekravet, så der allerede i efteråret skal dyrkes ca.130.000 hektar ekstra efterafgrøder.

Seges mener, at en fremrykning af efterafgrødekravet fra 2021 til 2020 kan give behov for væsentlige ændringer i mark- og gødningsplanerne. Seges slår dog samtidig fast, at reglerne endnu ikke er på plads.

Et år før

"Det forventes, at hele efterafgrødekravet i den målrettede regulering vil gælde i efteråret 2020, hvor det ifølge Fødevare og Landbrugspakken ellers kun var 2/3 af kravet, der skulle gælde og resten først i efteråret 2021", skriver Leif Knudsen, chefkonsulent hos Seges, på LandbrugsInfo.

Han tilføjer, at det betyder, at kravet om efterafgrøder fra 2019 til 2020 øges med ca. 250.000 hektar i stedet som forventet med ca. 130.000 hektar.

Venstre trækker sig i efterafgrødesag Lørdag 16. november 2019 · 00:00

Det øgede krav svarer til, at kravet til efterafgrøder stiger med ca. 17 pct. af efterafgrødegrundarealet i de 75 pct. af landet, som krav om målrettede efterafgrøder forventes at omfatte.

Det betyder, at kravet om efterafgrøder på mange bedrifter vil komme over 40 pct. af efterafgrødegrundarealet.

Seges vil hurtigst muligt informere om de præcise regler, når de foreligger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.