Frost i USA sender hvedepriserne op
Det kolde vejr præger stadig store dele af det amerikanske hvedebælte skriver Jyske Markets.Vejret driller også i Canada.

Store dele af det amerikanske hvedebælte er fortsat præget af koldt vejr, og de seneste to dage melder AgResource om temperaturer under frysepunktet i nogle af de store hvedeområder.  Det skriver Jyske Markets.

Frosten er bl.a. oplevet i Kansas, og her vurderes det at hvedearealer har lidt skade. Vejrprognoserne tegner ikke meget bedre, med forventninger om at temperaturerne vil være langt under normalen for de kommende 10 dage.

Vejrmarkedet har givet øget volatilitet til især hvedemarkedet, som over foråret nærmede sig rekordlave ni-veauer.

En smule medvind

Hveden i USA fik i går også en smule medvind og lukkede omtrent 1,50% højere, og her til morgen fortsætter stigningerne i niveauet 0,50%.

Grundet de store globale overgangslagre, skal vi dog se længere varende dårligt vejrlig, før vi for alvor får prisstigninger.

Men  til gengæld, mener Jyske Markets også, at det nuværende marked i høj grad har priset en ny stor hvedeproduktion ind i bøgerne, med priser der fortsat ligger under produktionsomkostningerne for korn.

Kulde og sne forsinker det canadiske forårsarbejde

Hvede/raps: Også i Canada driller det dårlige vejr, hvor det vurderes at mindst 800.000 hektar afgrøder stadig står efterladt på markederne efter sidste års høst.

Snefald i løbet af april har udsat høsten heraf, og så længe afgrøderne ikke er høstet forsinker det også forårsarbejdet, som på nuværende tidspunkt vurderes at være forsinket i niveauet 14 dage i de berørte områder.

Forsinkelserne har den seneste måned givet pæn støtte til den canadiske rapsvariant, canola, der siden starten af april er steget 10%.

Stigningerne til den canadiske canola, er formentligt også årsagen til at vi har set stabile priser på rapsfrø, til trods for at råolien og palmeolien har været under pres.

Uafhængig af det canadiske vejrlig, opdaterede USDA i går deres prognoser for de canadiske afgrøder for kommende sæson. For hele kornsegmen-tet ventes produktionen i 2017-18 at falde 7,2% fra 56,7 til 52,6 mio. tons. Heraf ventes hvedeproduktionen at falde fra 31,7 til 28,6 mio. tons, hvoraf eksporten ventes at udgøre 21 mio. tons.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.