Frostskader forlænger blomstring i raps
Der ses en del frostskader i raps lige nu. Rapsen er dog god til at kompensere - men udbyttetab kan ske.

Frostskader i raps ses nu i det meste af landet.

Markerne ser normale ud fra vejen, men tættere på ses visne knopper og gule til hvide skulper - plus golde skulper med kort afstand, fortæller landskonsulent Ghita C. Nielsen fra Seges.

»Planternes symptomer afhænger af, om de har været på et følsomt udviklingstrin under nattefrost. Både hovedskud og sideskud kan vise symptomer. Hvis hovedskuddet har fået frost, stopper det ofte væksten, hvorefter sideskuddene overtager væksten. Det forlænger blomstringsperioden«, siger hun.

Driftsleder for 1.050 hektar: Flotte afgrøder er hjulpet på vej af pløjefri dyrkning Mark 14. maj · 13:06

»De fleste marker har kun få symptomer, og rapsen kompenserer ved at lave flere sideskud. Har rapsen mere udbredte symptomer og er ikke i god vækst, er muligheden for at lave nye sideskud mindre god - det kan give udbyttetab.

Glimmerbøsser kan også give golde skulper, men her ses oftest også uangrebne skulper på stængelområdet. Ved frost er alle skulper tit skadet på stængelområdet. Rester af ”minimidler” i sprøjten kan også give visne knopper. Her er alle planter ramt, og har tit en rødlig farve«, siger Ghita C. Nielsen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.