Fut på med større påfyldningssnegl: 500 hektar hvede sået på 60 timer

Engelsk landmand forbedrer effektiviteten af sin efterårssåning ved at købe en ny og større sneglevogn med både større last- og aflastningsevne.

Efterårssåningen af hvede er for den engelske landmand Keith Challen fra Leiciestershire blevet meget lettere og med større kapacitet, efter han har udskiftet sin 20 år gamle opfyldningsvogn for såsæd med en ny 10 tons model fra Farmstar og Richard Western.

Det skriver han i sin blog på farmersweekly.co.uk. Han driver 1.200 hektar svær lerjord med blandt andet hvede, raps og  hyldeblomst.

En større aftømningssnegl og en større tank sørger nu for at fylde såkassen i Keith Challens 12 meter Amazone Citan skivesåmaskine på mindre end 5 minutter.

"Det er hurtigt, når man tænker på, at der løber omkring 5 tons såsæd igennem ved hver fyldning", forklarer Keith Challen i sin blog.

Keith Challens efterårssåning er desuden gået særlig godt, fordi han har opnået minimale snegleskader.

Han håber på, at de få snegleskader skyldes en ny sædskifte-strategi for raps, forklarer Keith Challen i sin artikel på fwi.co.uk. 

Raps udgjorde førhen en af to pladser i sædskiftet. Nu er raps en ud af seks afgrøder, som Keith Challen skifter imellem, og der er derfor længere mellem måltiderne for de raps-elskende snegle.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.