Gårdanlæg blander gødninger til landmandens egne marker

Med gårdanlægget Flex-on-Farm kan landmanden selv blande alle nødvendige gødninger uden brug af mellemled.

Den fynske virksomhed Flex Fertilizer System har udviklet et nyt gødningssystem, som nu står klar til brug. Systemet sikrer ifølge virksomheden at landmanden bruger den rette mængde og blanding af sin gødning.

Gødningssystemet har fået navnet Flex-On-Farm og kan opstilles direkte på det enkelte landbrug.

Med anlægget kan landmanden selv blande alle nødvendige gødninger uden brug af mellemled.

Systemet er egnet for enkeltlandbrug eller flere landbrug, der samarbejder om dyrkningsarealer på minimum 500 hektar. 

"Hidtil har gødningsanlæggene udelukkende været målrettet forhandlere, som med gødningssystemet har tilpasset produkterne til landmændenes behov. Nu har vi udviklet et mindre anlæg, som kan opstilles direkte på større landbrug," siger Peder Beiskjær, direktør i Flex Fertilizer System. 

"Nu kan de lidt større landbrug på omkring 500 hektar springe et led over og samtidig opnå flere fordele ved at leje et Flex-On-Farm-anlæg," tilføjer han.

Korrekt gødning giver økonomiske fordele

Flex Fertilizer System lover, at fordelene er mange, og processerne er enkle med det nye system.

Sammen med Flex-On-Farm-anlægget får landmanden adgang til en række gødninger, som vil være afstemt efter landmandens eget behov og situation. I samarbejde med Flex Fertilizer System gennemgås dyrkningsplanerne. Derefter lægges de tilpassede recepter ind i anlæggets computer.

Landmanden indkøber, i samarbejde med Flex Fertilizer System, selv råvarerne, så der produceres så billigt som muligt.

Med Flex-On-Farm kan landmanden undgå at betale for næringsstoffer, der ikke er nødvendige, fordi gødningerne kan tilpasses til de aktuelle afgrøder og jordbundsforhold, fortæller Flex Fertilizer System i pressemeddelelsen. 

Det gælder både gødninger til udbringning og i jorden og de effektive bladgødninger, som 
Flex Fertilizer System er eksperter i at udvikle.

Flex Fertilizer Systems er beliggende i Odense, og den centrale geografiske placering betyder, at medarbejderne kan rykke ud med kort varsel, hvis der er brug for hjælpende hænder til betjening af systemerne. Hurtig og effektiv service er af den pakke, landmanden modtager sammen med anlægget. 

Anlæggene overvåges online og medarbejderne står klar til at hjælpe landmanden, uanset om det drejer sig om et teknisk problem, eller et ønske om en større eller mindre ændring i sammensætningen af gødningen.

Flex Fertilizer System oplyser, at virksomheden har 30 års erfaring i fremstilling af blandeanlæg til flydende gødning, og er med i flere udviklingsprojekter, blandt andet sammen med Seges og Københavns Universitet. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.