Gårdejer i klemme: Region vil have penge retur fra ekspropriation
Jens Niss´ gård blev eksproprieret til fordel for sygehus. Nu vil regionen have penge retur, og mens retssagen kører er den tidligere gårdejer låst økonomisk - i værste fald i flere år.

45-årige Jens Niss var fjerde generation på den gamle gård, som han overtog efter faren og gerne havde ført videre til den nu 15-årige søn i næste led. Men sådan kom det ikke til at gå, skriver DR Nordjylland.

I foråret 2015 blev gården ved Aalborg Øst jævnet med jorden til fordel for Region Nordjylland nye sygehus. Det gør ondt på Jens Niss - man hvad værre er, at regionen nu forsøger at få penge retur fra den udbetalte ekspropriation.

Han risikerer nu at måtte tilbagebetale en del af erstatningen,  hvis en retssag rejst af regionen om prisen for jord og bygninger går ham imod.
Regionen hævder, at Jens NiIs og seks andre lodsejere har fået i alt 28 mio. kroner for meget for deres jord.

Jens Niss kan blive økonomisk låst i årevis. Grundloven siger, at borgeren skal have fuldstændig erstatning ved ekspropriation, men Jens Niss ved ikke, hvad den ender med at blive. Det forhindrer ham i at købe en ny gård.

"Jeg håber på, at man kan få lavet loven om," siger han.

Erstatningssagen kan tage et par år ved byretten og yderligere en periode, hvis den ankes til landsretten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.