Global struktur gav DLF ny omsætnings-rekord
Vækst i slaget af frø i bl.a. Vesteuropa, Canada og Kina har bidraget til den højeste omsætning nogensinde på knap 3,4 mia. kr.

Den globale struktur med både produktion og afsætning af frø i en række lande er en stor del af baggrunden for, at DLF i 2014715 fortsatte sin vækst og kom meget tæt på 3,4 mia. kr. i omsætning - cirka 65 mio. kr. højere end året før.

»Resultatet er skabt gennem en solid indsats i alle koncernselskaber. Salget er gennemført til et fornuftigt prisniveau gennem sæsonen, og vi kan glæde os over en afsætningsvækst på det vesteuropæiske marked efter nogle år med stagnation,« konstaterede adm. direktør Truels Damsgaard på selskabets generalforsamling tirsdag i Nyborg.

Resultatet på bundlinien efter skat er et beløb på 102,4 mio. kr., som kun er overgået i regnskabsåret 2011/12. Mængdemæssigt ligger frøomsætningen på linie med året før.

DLF’s koncernvirksomheder i Storbritannien, Canada og New Zealand bidrog sammen med etableringen af DLF Seeds i Irland til den voksende omsætning. Men Truels Damsgaard forklarede videre, hvordan den globale struktur viste sin styrke i forbindelse med en havnekonflikt på den amerikanske vestkyst.

Konflikten og en stærkt dollar ramte ganske vist eksporten fra DLF’s koncernselskab, men DLF fik en gevinst ud af situationen på anden vis.

Bonuscheck på 30 mio. kr. til DLFs frøavlereMark Fredag 2. oktober 2015 · 08:49

»Vi har været i stand til at udnytte de salgsmuligheder, som et mindre udbud af amerikansk frø og en stærk dollar har skabt. Det resulterede blandt andet i, at eksporten fra Europa til Kina blev det største nogensinde, og at vi voksede på markedsandele i Middelhavsområdet,« sagde Truels Damsgaard.

»Blandt årets øvrige højdepunkter kan vi fremhæve et flot græsfrøsalg på det canadiske marked drevet af en god økonomi i kødkvægssektoren, lige som New Zealand leverede et stærkt resultat.«

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af at, selskabets ejere er afregnet historisk højt for høsten 2014, nemlig på 15.000 kr. pr. hektar i gennemsnit.

»Vi er glade for, at vi kombineret med et godt regnskab igen har været i stand til at levere en frøafregning til de danske frøavlere, der har været særdeles konkurrencedygtig,« sagde Truels Damsgaard. 

Faktaboks

DLF AmbA hovedtal mio. kr. 2014/15 2013/14

Omsætning                          3.390,7    3.325,2 EBIT                                     157,9          167,5 Koncernresultat efter skat    102,4            95,8Egenkapital                       1.052,9          949,5Samlede aktiver                 2.222,5       2.064,6 

Antal medarbejdere                802              801

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.