Globale majslagre står til endnu et gok i nøden

Sidste uge overraskede USDAs Wasde-rapport med at estimere lave globale majsslutlagre for
kommende sæson.

Men faktisk er det meget muligt, at majslagrene står til endnu et gok i nøden inden længe, lyder det fra Jyske Markets.

Den brasilianske såkaldte Safrinha-majs, der sås efter sojahøsten, er nemlig ramt af tørke i store majsproducerende stater som Mato Grosso do Sul og Parana. Der er udsigt til nedbør i det sydlige Brasilien, men herefter er prognoserne igen totalt blottet for nedbør.

Ifølge Jyske Markets er der stor forskel på prognoserne for den brasilianske majshøst.

USDA estimerer således den brasilianske majsproduktion til 87 mio. tons for indeværende sæson, mens brasilianske Conab ligger tæt på med 89,2 mio. tons. Conabs estimat er baseret på et hektarudbytte på 5,4 ton, men med den nuværende tørke kan det være for højt.

AgResource vurderer derimod hektarudbyttet til at ramme 4,5-4,8 ton med et øje på de nuværende afgrødekonditioner, og det vil betyde en samlet brasiliansk produktion omkring 80 mio. tons.

Den nuværende usikkerhed holder hånden under majspriserne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.