Gods færdig med frøhøsten på 150 hektar - ringeste strandsvingel nogensinde
Godsejer Ditlev Hasselbach, Grønessegaard Gods ved Hundested, fik sig en rystende oplevelse i strandsvinglen.

På Grønessegaard Gods ved Hundested blev græsfrøhøsten på 150 hektar helt usædvanligt afsluttet allerede i går torsdag 28. juni med strandsvingel som sidste frøart, efter at rødsvingel og hundegræs var kommet i hus tidligere.

Og det blev en nærmeste rystende oplevelse på strandsvingel-marken af meget varierende bonitet fra JB 3 til JB 8. 

For de 20 hektar 2. års strandsvingel med sorten Cochise lander udbyttet på sølle 490 kg pr. hektar i snit mod et normaludbytte på 1.300-1.400 kg renvare pr. hektar, fortæller godsejer Ditlev Hasselbach.

"Det er helt vildt. Vi kommer til at mangle 10.000 kr. pr. hektar i strandsvingel.

På dele af marken var der slet ingen frøsætning, fordi planterne var visne allerede ved buskning. På andre dele af marken, hvor boniteten var bedre, og der har været skygge af træer, var der et ok udbytte," fortæller han.

1 mm i syv uger

Grønessegaard Gods´ marker har kun fået 1 mm nedbør i de seneste ca. syv uger, og hele udbyttenedgangen kan tilskrives tørken, mener godsejeren.

Akut høst: Gods kaldte folk hjem fra ferie for at høste Tirsdag 26. juni 2018 · 12:49

Strandsvinglen blev skårlagt en uge før tærskning, og blev høstet med en New Holland CR 9090 med pick-up bord. Vandindholdet er målt til 12 procent, og er omtrent det eneste optimale ved strandsvinglen i år, mener Ditlev Hasselbach.

Allerede i næste uge forventer han at begynde høsten af raps og kornafgrøder.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Grønesssegaard Gods har et markbrug på i alt ca 850 hektar, heraf er halvdelen forpagtninger.

I år er der udover strandsvingel også rødsvingel, hundegræs, vinterhvede, vinterrug, havre, spinat til frø og vinterraps i markplanen. Til godset hører 140 stk Hereford-kvæg med afsætning af kødet i egen gårdbutik.

Ditlev Hasselbach deltager i Skyd Høsten Bedst med de indsendte billeder.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.