Gods høster rajgræs med udbytte over middel

Markmand Martin Søby klarer skærene sammen med sine kolleger og en maskinstation, når de høster rajgræs på Williamsborg Gods.

På Williamsborg Gods ved Vejle har begyndelsen af høsten på 1.080 hektar været uden komplikationer.

En af dem, der hjælper til, er Martin Søby på 25 år, der har arbejdet som markmand på godset de sidste seks år. Først som elev og siden som fastansat. Ved siden af administrerer han også godsets Facebookside.

Da han sammen med holdet i lørdags kunne tage en velfortjent pause under aftensmaden ude på marken, så han sit snit til at tage et billede af maskinerne, der stod pænt på geled.

"Det hele har spillet. Jeg vil beskrive høsten som over middel. Vi har kun høstet vinterbyg, rajgræs, rug og i dag lidt raps", siger Martin Søby.

Fået mere end regnet med

Sammen med en maskinstation har de høstet 150 hektar rajgræs på en første års mark med vårbyg som forfrugt. Udbyttet er endt på 2,5 ton pr. hektar.

"Det er meget godt. Vi havde regnet med mindre, taget sidste års sommer i betragtning, fordi det sidste rajgræs så udtørret ud. I år har vejret været fint med passende regn og sol på vores kanter", siger han.

På markerne er jorden en blanding mellem JB 4-8, fra fin sandblandet lerjord til svær lerjord. 

"Vi har så mange frø, så vi kan ikke nå at høste det hele selv med vind og vejr, så det gælder om at få det taget hurtigt og lagt til tørring".

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Med billedet deltager Martin Søby i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.