Betalt indhold af BASF

Gods på Samsø: Vi er meget opmærksomme på timingen af vores sprøjtning

Kasper Henricksen har ansvaret for 1.000 hektar på Samsø. Han maler planten løbende for at holde øje med plantens vækst.

”Vi er nødt til at være meget opmærksomme på timingen af vores sprøjtning,” siger Kasper Henricksen.  Derfor spraymaler han planten for mere præcist at kunne vide hvornår han skal ud med sprøjten.

Som driftsleder for godt 1.000 hektar planteavl på Samsø er Kasper Henricksen afhængig af effektiv svampebekæmpelse for at kunne leve op til kravene om højt udbytte.

Og han er ikke i tvivl.

”I 2017 delte vi en mark, og anvendte Viverda i den ene halvdel og et andet relevant svampemiddel i anden halvdel. CropSat kortet af marken viste, at der var mere biomasse, og udbyttet var højest på den del af marken, der havde fået Viverda,” siger han. ”Vi kunne tydeligt se forskel.”

”Nu i begyndelsen af maj kan vi se, at planterne gror rasende hurtigt, så når vi kommer til fanebladssprøjtningen vil jeg gerne have et stærkt middel. Og der falder valget naturligt på Viverda,” fortsætter han.

Emneord BASF, sponsoreret, hvede, fanebladssprøjtning, viverda, video

Betalt indhold af BASF

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.