Gods samler tre maskinparker til èn

Løjtved Gods har i marts 2021 indgået i et formaliseret maskinsamarbejde med to landmænd. Det betyder, at tre maskinparker skal slås sammen til èn. I Landmandspanelet i oktober-udgaven af magasinet MARK, fortæller Klaus Løjtved, at det bliver den største driftsledelsesmæssige opgave i denne vinter.

”Vi driver tilsammen 1.300 hektar. Vi har været enige om, at vi i 2021 ville køre med de maskiner, vi havde på de tre ejendomme. I løbet af vinteren vil vi dog, i samarbejde med vores medhjælpere, lave en maskinstrategi for de kommende år”, fortæller Klaus Løjtved. 

Foreløbig har de tre landmænd i maskin-fællesskabet ikke indkøbt nye maskiner, men de er gået fra tre mejetærskere til to, fra tre marksprøjter til to og fra tre såmaskiner til èn. 

”Jeg forestiller mig, at vi vil købe to nye traktorer, og at vi går fra de nuværende ni traktorer til syv. Det er dog ikke besluttet”, siger Klaus Løjtved. 

Han tilføjer, at de på Løjtved Gods graduerer udsæd og gødning ud fra tildelingskort. Udover at samle maskinparkerne på de tre ejendomme til én, så er det et målet , at de til den kommende sæson får præcisionslandbrug implementeret på alle 1.300 hektar, og at de dermed kan bruge præcisionslandbrug som alternativ til efterafgrøder.

Læs Landmandspanelet og alle svar på månedens spørgsmål i det nye nymmer af MARK, der udkommer tirsdag 5. oktober.


 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.