Godsejer: Stop hvis du udleder for meget
Landbruget skal selv sørge for at stoppe dyrkning fra marker, der udleder for meget.

»Hvis jeg kan se, at min N-udledning er for høj, så stop dyrkningen.«

Sådan lød det fra Peter Tillisch, godsejer på Rosenfeldt, på årsmøde i Sektion for større Jordbrug torsdag.

Peter Tillisch mener, at landbruget må tage et større medansvar i takt med, at landbruget skal reguleres på målinger.

»Vi har fået lov at prøve det, vi mener er rigtigt, at måle udledning. Så må vi også agere på det,« understreger han.

Logikken i at regulere på baggrund af målinger må nemlig være, at man holder op, der hvor målingerne viser, at udledningen er stor. Det er forudsætningen for at dyrke løs der, hvor udledningen er lille, og den samlede udledning må ikke stige.

»Hvis man ikke er i stand til at køre bilen ordenligt, så får man frataget kørekortet. Vi får frataget retten til at dyrke vores jord optimalt, hvis landbruget øger udledningen. Hidtil har politikerne kun lyttet til teorier og professorer. Nu lytter de også til os, når vi siger, vi vil reguleres på målinger, men hvis vi tager fejl, og vi opdager det, må vi sige til. Ellers ruller de landbrugspakken tilbage,« siger han.

Peter Tillisch undrer sig over, at det kan være så svært at måle på landbrug og at miljøteknologien ikke er længere med at reducere udledningen.

»Man kan måle på luften i rummet, og det er der penge nok til, men teknologien er ikke nået så langt, når det gælder miljøteknologi,« siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.